Капитанът на румънския национален отбор Кристиан Киву е сигурен, че Холандия няма да играе симулативно в двубоя срещу северните ни съседи във вторник. Въпреки това футболистът на Интер е сигурен, че неговият отбор ще се класира на 1/4-финалите и по този начин ще отстрани Франция и Италия.

„Искаме да победим и да пратим Франция и Италия вкъщи”, заяви Киву. „Дали това ще е лесен мач? Играх в Холандия и познавам отбора им добре. Те няма да играят, за да загубят”.

„Може би ще дадат почивка на Рууд ван Нистлерой, но кой имаш за заместник – Робин ван Перси? Няма как да играем срещу слаб отбор, а играчите, които не са играли досега ще искат да впечатлят ван Бастен”, обясни Киву.

Въпреки това обаче бранителят е сигурен в победата на Румъния: „Ние ги победихме с 1:0 в квалификации у дома. Това бе специален мач с много дъжд и вятър. Тогава имахме много късмет, но сега е специален момент за нас”.

„Имаме шанс да стигнем 1/4-финалите и ще дадем всичко от себе си през 90-те минути”, допълни Киву.

Футболистът, който е желан от Барселона, е играл в Аякс от 1999 до 2003 година преди да премине в Рома. През миналата лято пък Киву акостира на „Джузепе Меаца”.