Капитанът на Румъния Кристиан Киву за пореден път изрази огромното си желание и надежда, че неговият отбор ще се класира за четвъртфиналите на Евро 2008, но все пак сподели, че не очаква милост от бившите си съотборници в Аякс – и част от националния отбор на Холандия.

„Оранжевите” вече се класираха за фазата на директните елиминации, а Марко Ван Бастен сподели, че може да даде почивка на някои от основните си играчи и да пробва част от резервите в последния мач от Група С срещу северните ни съседи.

При победа утре – Киву и компания ще продължат напред, като по този начин ще изхвърлят от надпреварата Франция и Италия.

„Наистина много трудно мога да кажа, че холандците няма да се напрегнат срещу нас, тъй като познавам духа на играчите от тази страна и знам какво означава футбола за тях. От много време чакат да започнат да побеждават чрез такъв атакуващ стил на игра”, каза Киву пред официалния сайт на УЕФА.

„Въпреки че се класираха, съмнявам се, че „лалетата” ще се успокоят, желанието им за победи няма да стихне, ще искат да продължат с добрите резултати и да се утвърдят като фаворит за спечелването на Европейските финали”, продължи играчът на Румъния.