Ето, че в началото на месец март дойде време да стартира и новия сезон в  китайската Суперлига. В каналите на Mtel Sport ще може на наблюдавате всички най-интересни срещи, дербитата, както и битката за първото място.

В китайския футбол се въртят куп милиони, а доста голяма част от европейските звезди предпочитат да спечелят пари в Азия, като направят и съответните добри игри.

Китайски тим взе две звезди на Атлетико Мадрид

В последните години има сполучливи и несполучливи трансфери, като сред несполучливите престои може да определим този на Карлос Тевес, а също така и на българина Валери Божинов.

Божинов за Китай

Тевес не се справи в Китай, тръгна си

Най-интересното в последните дни е осъществяването на трансфера на две от звездите на Атлетико Мадрид в лицето на Караско и Гайтан, които предпочетоха парите на най-богатия китаец, който обожава футбола Далиан Ифан, а сумата е 48 милиона евро.

Далиан спечели първо място в Първа лига, но независимо, че е новак в елита ще търси добро класиране в Суперлигата.

В борбата за титлата няма как да пропуснем тимовете на миналогодишния шампион Гуанджоу Евъргранде воден от италианеца Фабио Канаваро, Шанхай SIPG, Тянджин също така.

Още в петъчната програма на Mtel Sport 2 от 13:35 часа ще може да гледате старта на шампионите от Гуанджоу Евъргранде срещу Гуанджоу P&Ф. В елитната дивизия е и Дзянсу Сунин, воден от италианския специалист Фабио Капело, който беше посечен от ЦСКА с 0:8 в контролна среща играна в Испания.

Голяма е вероятността домакините да стартират с победа, но предвид старта на шампионата и трите варианта за хикс и победа за гостите са възможни.

В съботния ден Тиандзин Теда е домакин в първия мач срещу Хъбей Чайна Форчън, а началния час е 13:35. Третия в класирането от миналия сезон ще търси трите точки в стартовия си мач, но срещу него е четвъртия от миналия шампионат, а това си е предпоставка за люто дерби. Мястото е Mtel  Sport 2, а денят е събота - 3 март.

Така стартът на милионерите от Азия ще бъде предаван в българския ефир в преки предавания на Mtel Sport 2 в петъчния и съботния ден.