Футболист от олимпийския отбор на Китай бе наказан за една година, след като катастрофира под влиянието на алкохол. 20-годишният нападател на Шандонг Луненг Чуи Пенг се блъснал преди месец, след като се прибирал в компанията на две девойки от град Далиен. Тримата прекараха известно време в болница с леки травми.

По-късно Шандонг отрече Чуи да е употребил алкохол, преди да седне зад волана, като посочи за причина за инцидента лошите атмосферни условия.

Тестовете, взети на Чуи от полицията обаче разкриват съвсем друго и в момента играчът е под домашен арест, заради „специалния си статут”, както се споменава в местната преса.

Шандонг излезе с нова информация на клубния уебсайт и оповести снощи, че Чуи ще бъде наказан за деянието си. Той е нарушил вътрешния правилник на отбора, като е бил „недисциплиниран” и „не се е прибрал в дома си през нощта”.

Той ще бъде под наблюдение за една година, а 30% от годишната му заплата за 2007 ще бъде удържана. Чуи няма да може да тренира с олимпийския отбор за неопределен срок.

Това не е първото провинение на Чуи Пенг. Миналата година, по време на Азиатските Игри, той бе изгонен от олимпийския тим, тъй като играл цяла нощ на компютъра си.