Футболните национали на Китай ще играят следващите си две домакински срещи от световните квалификации на неутрален терен и това ще бъде Тайланд като предпазна мярка срещу върлуващия в страната коронавирус, съобщиха от ФИФА.

Китай е домакин на Малдивите на 26-и малт, а пет дни по-късно ще гостува на отбора на остров Гуам, който е отвъдморска територия на САЩ, но играе в квалификации. И двата мача ще се играят на стадион Чън Арена в Бурирам, Тайланд.

В свое съобщение от Световната федерация съобщават, че промените в календара и стадионите са продиктувани от актуалната ситуация с коронавируса и след консултации със съответните членове в засегнатите в този случай футболни централи.

За момента информацията е, че зрители няма да бъдат допускани на стадиона, за да гледат мача.

В момента Китай е на второ място в група А на азиатските квалификации след отбора на Сирия като има 7 точки от 4 мача. Сирийците са начело с 15 точки от пет мача, а трети са Филипините също със 7 точки, но от 5 мача. За третия кръг на пресяванията продължават първите два отбора от всяка група.

Китай е домакин на Филипините и Сирия през юни, но все още не е ясно как ще се развие епидемията и дали мачовете няма да бъдат отменени, отложени или преместени извън страната докато трае извънредната ситуация в Ухан, където е огнището на вируса.