Селекционерът на кипърския национален отбор по футбол Ангелос Анастасиадис обяви, че съботната среща с България от Световните квалификации ще даде отговор на въпроса за какъв прогрес на местния футбол може да се говори.

"Победа над България може да се окаже доказателство за мнението ни, че в последните мачове играем все по-добре. Те искат да завършат максимално добре в този квалификационен цикъл и поне 3-и в нашата група. За нас обаче 3-ото място също не е толкова далечно. Все още съществуват възможности и е важно да се спечели предстоящия мач", каза още Анастасиадис.

Кипър ще приеме нашата национална селекция на стадион "Антонис Пападопулос" в Ларнака, а не на модерния национален стадион ТСП в Никозия. Анастасиадис заяви, че се надява това да им донесе успех, тъй като Кипър е започнал нам тази кампания и в последния си домакински мач ще завърши на същото място.

"На първо място обаче ние трябва да гледаме нашата игра, а не тази на българите. Най-важното е да дадем максимума от възможностите си и тогава можем да бъдем спокойни. В последните години обаче постоянно ни съпътстват проблеми, които се появяват все изневиделица и се надявам, че това най-после ще спре", завърши гръцкият треньор на кипърците.