Националът на Република Ирландия Кевин Килбейн призна грешката си, допусната при гола, който реализира Димитър Телкийски. В събота България записа равенство срещу Ейре (1:1), а попадението за страната ни реализира играчът на Апоел Тел Авив в 29-та минута.

„Извиках на Леджър и просто позволих да премине през мен. Наистина не мога да кажа какво точно се случи. Беше просто глупава грешка, а на такова ниво това не остава безнаказано”, сподели 32-годишният футболист.

„Момчето си свърши добре работата, но аз съм разочарован от лична гледна точка. Равенството е добър резултат за нас, ако трябва да съм честен. През първата половина на мача, сътворихме няколко възможности и играхме добре. Разочарован съм от себе си. Поемам цялата отговорност върху себе си”, добави още играчът от селекцията на Джовани Трапатони.

Футболистът сподели още, че се надява отборът на Кипър, който Ейре ще срещне в следващия си мач, да не помрачи надеждите на тима му за класиране за ЮАР.

Въпреки всичко, Килбейн е оптимист: „Имаме двубой с Италия, домакинство на Черна гора, но преди всичко трябва да се концентрираме върху мача с Кипър, защото сме се подхлъзвали там преди. Трябва да спечелим тази среща, определено ще излезем за победа срещу Кипър. Това е много важен мач за нас.”