Бившият японски национал Кейсуке Хонда премина в най-популярния отбор в Азербайджан- Нефтчи Баку. Бившият футболист на ЦСКА Москва и Милан ще играе в Нефтчи с договор до края на сезона. Там той става съотборник с българския нападател Ахмед Ахмедов, който играе като преотстъпен от ЦСКА.

Нефтчи е най-обичаният клуб от феновете в каспийската държава, тъй като в исторически план има и сезони в бившата Висша лига на СССР, което не се е случвало на друг местен отбор. Тимът има има 8 титли и е първият местен отбор, който играе в груповата фаза на Лига Европа през сезон 2012-13 година. В съветската ера има бронзови медали през 1966 година, 4 полуфинала за Купата и един финал за Купата на Съветската лига.

34-годишният Хонда се отказа от националния отбор на Япония след Мондиал 2018, а не е играл футбол от декември насам, когато за последно обличаше екипа на бразилския Ботафого. Миналия месец подписа краткосрочен договор с португалския Портимонензе, но нещата не тръгнаха. За страната си е играл 98 пъти, а също така е ритал за ВВВ Венло (Нидерландия) и за австралийския Мелбърн Виктори.