Новият селекционер на Португалия Карлос Кейрош реши да закрие всички тренировки на своя отбор преди световните квалификации с Швеция в събота, и с Албания следващата сряда. Наставникът прави това с цел да може да провежда спокойно заниманията си и момчетата му да запазят пълна концентрация.

Португалия се намира в трудна ситуация, като заема едва четвърто място в своята група 1, с три точки от два мача. Без суперзвездата си Кристиано Роналдо иберийците загубиха позорно у дома от Дания в последния си квалификационен мач.

Сега обаче Роналдо ще води португалския тим, който обаче ще трябва да се справя без полузащитниците Деко и Маниш, които са контузени. Двамата се прибраха от клубните си тимове в Лисабон, за да бъдат прегледани, и лекарският щаб постанови, че няма да могат да бъдат използвани, затова могат да се приберат по отборите си.

Трайно извън терена са и Рикардо Карвальо и Шимао Саброса, което прави задачата на Карлош Кейрош изключително сложна.

Програмата също не облагодетелства Португалия, тъй като тимът гостува на един от най-негостоприемните стадиони в Европа – „Росунда” в Швеция тази събота. Следващата седмица Роналдо и компания приемат изненадващия лидер в група 1 Албания.