Турският национал Казим Казим, още познат и със старото си име Колин Казим Ричардс, призна, че с втората му родина мечтите му започват да се сбъдват. Южната ни съседка се класира на полуфинал на Евро 2008 и Казим не скрива вълнението си.

Той обаче обяви, че е очаквал този възход. „Ако кажа, че не съм – ще излъжа,” заяви Казим. „Имах големи амбиции, големи мечти. Исках да играя в такива състезания и, без да звуча неуважително, не исках да си остана футболист в Лига 1 или Лига 2. Желанието ми бе да играя срещу най-добрите и сега имам възможността да го правя. Мечтите се сбъдват във футбола, невероятно е!”

Казим е роден в Англия, но баща му е от Антигуа, а майка му е турска кипърка, и именно заради нея той играе за Турция. „Сигурен съм, че англичаните са искали да победим,” коментира той за четвъртфинала срещу Хърватия. Именно хърватите изхвърлиха Англия от участие на Евро 2008. Сега Казим се чувства, сякаш е отмъстил за своята първа родина.

„Разбира се, получих много съобщения от хора, които искаха хърватите да загубят, защото са победили Англия. Аз също съм англичанин и се радвам на успеха над Хърватия, но най-вече заради Турция,” отбеляза Казим. „Аз съм тук, за да играя за Турция, и съм турчин, така че това е преди всичко, но част от мен се радва и заради Англия.”

Казим Казим похвали отборния дух на Турция и мотиваторските качества на треньора Фатих Терим. „Невероятно е, че сме тук. Със сигурност не се отказваме до край, играем до последната секунда,” каза той. „Просто трябва да се раздаваме, независимо от съперника. Нашият треньор е страхотен, не те оставя да наведеш глава и да се откажеш. Ако те види да се отчайваш, веднага започва да ти крещи, а повярвайте ми – когато този човек крещи – трябва да го слушаш.”