Новият селекционер на Бразилия Карлос Дунга ще въведе обещания казармен ред. При него се забраняват всякакви своеволия, боядисано коси, шапки и т.н. От тима си иска да се появява на терена като на война. 

"Никога не бих позволил да си боядисват косите по време на Световното. Правете го преди, правете го след него. Но след като сте с отбора на Мондиала, ще мислите само за мачовете и за нищо друго."

"Също забранявам и ползването на брандирани шапки. Видях играчи с такива по време на пресконференциите преди мачовете. Или си с шапка на Бразилия, или с никаква. Предпочитам с никаква", сподели Дунга. 

Той определи като грешка стреса в националния отбор след контузията на Неймар в гърба след четвъртфинала с Колумбия. Цялата страна беше с шапки и фланелки с надписи в подкрепа на звездата. 

"Съобщението, което всички изпратиха тогава беше: "Загубихме един от войниците си". Но ако отиваш на война, не можеш да плачеш за загубата на един войник. Трябва да дадеш кураж на боеца, който ще го замести."

"Не ми хареса и сцената с плача след мача с Чили. Ние сме мачовци, мъжаги, ние не плачем. Това са бразилските мъже", заяви Дунга в типичния си стил.