Катар победи Ирак с 3:2 при дузпите, за да си осигури квалификация на Азиатското първенство по футбол до 19 години. Тази информация едва ли вълнува много хора по нашите ширини, но причината да ви информираме за тях е, че зрителите на двубоя станаха свидетели на най-невероятните дузпи в последно време, в които големият герой се оказа полеви играч, застанал на вратата.

Веднага в съзнанието ни идва драмата между Лудогорец и Стяуа през 2014, когато Козмин Моци класира българите за групите на Шампионска лига. Е, младежите на Катар и Ирак обаче като че ли надминаха драмата.

Какво се случи?

Решителна дузпа за Ирак. Ако вратарят на Катар спаси, отборът му си осигурява мястото на шампионата. Стражът прави именно това и вече се смята за герой. Целият отбор на Катар нахлува на терена, за да поздрави своя вратар за проявата.

Малък проблем - празненствата са без кръчмар, защото съдията правилно вижда, че вратарят е излязъл напред и съответно отменя дузпата.

Вратарят е бесен и в последствие получава втори жълт картон за действията си. Драмата обаче тепърва предстои. Капитанът на Катар по неволя слага ръкавиците и застава на мястото на изгонения си съотборник.

След като току-що на свой ред е вкарал своята дузпа, капитанът демонстрира феноменален рефлекс, спасява с десния си крак и по този начин печели мача за отбора си.

А ако искате драматични дузпи, трябва да видите и този нереален гол от Тайланд. Най-абсурдната дузпа в историята и то при 19:19!