Интересно следващо лято очаква феновете на футбола по целия свят. Основният акцент пада върху Eвропейското първенство по футбол и Oлимпийските игри, но в календара за идното лято попадат и състезания като Копа Америка и най-престижното състезание в Северна Америка познато още като Gold Cup.  Когато става дума за Gold Cup обикновено всички погледи са насочени към САЩ и Мексико. Сега турнирът няма да направи изключение, но ще бъде допуснат и участник от друг континент.

Стана ясно, че азиатският шампион Катар ще получи право да участва в шампионата на Северна Америка, като възможност отборът да се подготви за предстоящото световно първенство в страната през 2022-а година. Жребият за груповата фаза на Gold Cup ще се изтегли на 28-и септември, като се твърди, че двубоите ще се играят с публика.

Мексико и Сащ отново са смятани за основни фаворити за трофея, но това определено е още едно спортно събитие, което прави следващото лято още по-наситено с емоции за привържениците на футбола.  Организаторите на надпреварата обявиха, че с провеждането на  Gold Cup  искат да върнат надеждата на хората в Северна Америка след трудните времена, които преживява целия свят.  КОНКАКАФ Gold Cup се провежда на всеки 2 години, а отборът с най-много титли е Мексико. „Ацтеките“ са триумфирали 8 пъти в надпреварата като те са и настоящия носител на трофея.