Домакинът на Световното първенство през 2022 година – Катар обяви, че след приключването на турнира ще дари безвъзмездно 170 хиляди седалки.

„Катар ще дари 170 хиляди седалки на страни, които изпитват нужда от спортна инфраструктура след края на Мондиал 2022, а всичко ще се извършва в пълна координация с ФИФА. Стадион „Рас Абу Абуд”, първият изцяло демонтируем стадион на световни финали, ще разполага с 40 хиляди седящи места”, обясниха от Върховния комитет по доставките и завета.

Голяма част от стадионите, които ще приемат турнира след 4 години, ще бъдат снабдени с временни седалки. Щом вече не са нужни за целите на световния шампионат, те ще бъдат разпределени и пренасочени към страни, които биха имали полза от тях. Споменатият стадион „Рас Абу Абуд” пък ще бъде изцяло елиминиран след Мондиал 2022 и заменен с различни на брой и по-малки спортни и културни обекти.

От организаторите на турнира вече се похвалиха, че около 139 хиляди души са изявили желание да помогнат в качеството на доброволци.