Бившият страж на Реал Мадрид Икер Касияс се очертава като най-голямата жертва на нападателя на Барселона Лионел Меси, сочи статистиката. Според цифрите, изнесени от каталунското издание Mundo Deportivo аржентинецът е поразявал цели 17 пъти вратата на юношата на Кралския клуб, което го поставя на водещо място в листата.

Меси: Великолепн е да играя с Неймар и Суарес

На второто място в тази своеобразна класация стои Диего Алвес от Валенсия, който е страдал от силата на аржентинския техничар 16 пъти, а Горка Ираисос /Атлетик Билбао/ дели третото място с Андрес Фернандес с по 15 допуснати гола. В поредицата следва Палоп от Севиля, който заедно с Тоньо /Райсинг, Гранада и Райо/ са усещали поразяващата мощ на петкратния носител на Златната топка 12 пъти. Аоюате /Депортиво Ла Коруня и Майорка/ е наказван 11 пъти, а Роберто Хименес в периодите, в които пази за Атлетико Мадрид и Сарагоса, е инкасирал 10 гола от Меси, колкото и Диего Лопес, който се състезава за Виляреал и Реал Мадрид.

Меси и Суарес - повече от приятели

Вратарите Камени /Еспаньол, Малага/ и Бето са „пронизвани“ 9 пъти от нападателя на тима от „Камп Ноу“, а Клаудио Браво /с Реал Сосиедад/ е наказван 8 пъти. По време на престоя си в Атлетико Мадрид - Тибо Куртоа вади 6 пъти топката от мрежата си след удари на Меси, а Давид де Хеа, също докато играе за „дюшекчиите“, е натъжен 4 пъти от перлата в каталунския състав. Друг страж на Атлетико - Ян Облак – има идентична съдба като Де Хеа.

Меси, Неймар и Суарес преследват с бясно темпо свой рекорд

По два пъти Меси е покосявал Джо Харт /Манчестър Сити/, Едвин ван дер Саар /Манчестър Юнайтед/, Петър Чех /Арсенал/ и Кейлор Навас /Леванте/.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS