Легендарният испански страж Икер Касияс ще запише името си в историята на Шампионската лига в мача на своя Порто с Динамо Киев в сряда. Той ще се изравни като футболистът с най-много мачове в Шампионската лига. 

Тогава ще запише своя двубой номер 151 в турнира на най-богатите, с което ще се изравни с досегашния лидер в класирането Шави Ернандес. Плеймейкърът вече няма да играе в Европа, така че пътят пред Касияс за подобряване на рекорда е открит. 

Докато Шави играеше за Барса, двамата с Касияс постоянно си променяха водачеството в това подреждане. Сега вече няма да има такова, след като халфът премина в първенството на Катар след триумфа на финала миналия сезон. 

"Шампионската лига е едно от най-важните състезания във футбола и се надявам, че ще направим много силен сезон. Дано стигнем финала на надпреварата, за да се срещнем с Реал Мадрид там", сподели Касияс. 

Миналия сезон Порто стигна до четвъртфиналите, където отпадна от Байерн. Със селекцията от този сезон, "драконите" се надяват да подобрят представянето си от изминалата кампания.