Гръцкият ПАОК получи добра новина в преследването на квалификация за Шампионската лига, когато Спортният арбитражен съд (КАС) отмени наказанието им от отнети седем точки от актива.

ПАОК бе наказан, след като наруши правилата за собственост на Гръцката футболна федерация (ЕПО), имайки дял в съперника от лигата Ксанти. Съдът отнесе случая обратно до ЕПО, който трябва да вземе ново решение. Временното решение запазва второто място на ПАОК зад новокоронясания шампион Олимпиакос във висшия ешелон на Гърция, при три оставащи кръга до края.

Олимпиакос има гарантирано място в третия квалификационен кръг на ШЛ, докато подгласникът му влиза във втория квалификационен кръг на най-престижния европейски клубен турнир. „Панелът на КАС откри, че не е подходящо да взима окончателно и финално решение в подобни обстоятелства, с огромни последствия за гръцкия футбол“, казаха от съда.

Олимпиакос изпрати обжалване срещу решението на ЕПО, искайки по-сурови санкции за ПАОК и Ксанти. КАС потвърди още, че седемточкото наказание на Ксанти остава, тъй като от клуба не са го обжалвали.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.