Нападателят на Универсидад де Чили Хуан Мануел Оливера се възстановява в леглото, след като преживя един от най-каръшките дни в живота си. Оливера получи припадна по време на последния мач на своя тим, и се наложи да бъде откаран спешно в болница. Линейката, която трябвало бързо да го заведе при медиците, катастрофирала…

„Беше направо трагикомично,” споделя лекарят Патрик Делгадо. „Футболистът първоначално бе в шок, но след това погледна на нещата от смешната им страна. Ще му е нужна седмица почивка, след това ще може да поднови тренировки.”

Неприятностите за Оливера започнаха, когато загуби съзнание при едно стълкновение с вратаря Хорхе Ривера от състава на О`Хигинс, в мач от първенството на Чили. Затова медицинският щаб на Универсидад преценил, че трябва да бъде откаран в близка до стадиона болница, където лекарите да го държат под наблюдение известно време. Там не открили нищо притеснително, затова пратили Оливера в клиника в Сантяго за допълнителни изследвания. По пътя към столицата обаче линейката катастрофирала и трябвали два часа, докато с ново превозно средство футболистът успее да продължи натам.