Бившият капитан на Колумбия Карлос Валдерама, сега помощник треньор на Атлетико Жуниор, бе наказан за 10 мача и му бе наложена глоба, заради поведението му по време на мач миналата седмица.

Валдерама бе изгонен по време на първото полувреме на двубоя от колумбийското първенство срещу Америка, заради протест към съдията Оскар Руис. Той размахал пред лицето на рефера банкова разписка за 50000 песо, а на полувремето отишъл при него и му се разкрещял. След мача допълнително Валдерама отправил критики към арбитъра чрез медиите.

Колумбийската лига обяви на своя сайт, че Дисциплинарната комисия е наказала Валдерама да не седи на пейката за 10 мача. Той трябва да заплати 11.27 колумбийски песо (5552 долара).

„Карлос Валдерама, асистент треньор на Жуниор, се е държал неправомерно спрямо рефера по време на мач и след това е отправил неуважителни коментари за него,” се казва в изявлението.

Самият отбор Жуниор бе наказан да не играе пред своите фенове един мач, заради поведението на привържениците през второто полувреме на мача в Бранкила.

Америка победи с 3:1.