Шотландската футболна асоциация не успя да преглътне поредната загуба на националния тим – този път от Уелс в контрола – и уволни селекционера Джордж Бърли. Днес изпълнителният комитет се събра, за да обсъди въпроса, и взе решение да освободи наставника от поста му. В събота Шотландия загуби с 0:3 от Уелс.

Очакваше се Бърли сам да си подаде оставката, след като отборът му не се класира за Световното първенство, и остана трети в групата си след Холандия и Норвегия.

Изпълнителният директор на футболната централа Гордън Смит и президентът Джордж Пийт първоначално застанаха зад Бърли, но след загубите от Япония и Уелс в контролите, и тяхното търпение се изчерпа.

„Решението бе взето след среща на борда на директорите, и след това с треньора. Всички бяха единодушни,” заяви Смит. „Подчертаваме, че решението не е пряко следствие на загубата в събота, а по-скоро фактът, че не могат да се посрещнат очакванията на фенове, федерация и самия треньор.”

За следващи кандидати за поста вече се спрягат Крейг Ливейн, Уолтър Смит, Джим Джефрис и Гари МакАлистър, докато Греъм Сунес отказа позицията още преди време.