Белгийският защитник Карл Хьофкенс, който е капитан на отбора на Брюж, позира на корицата на гей списанието „Инч“, съобщава медийната група „RTL“. Медията отбелязва, че подобно нещо се случва за пръв път в Белгия.

Самият Хьофкенс е женен, има две деца, но отбелязва, че е направил този жест в полза на дебата, свързан с хомофобията. По неговите думи той е изпитал „огромно удоволствие“ да направи фотосесията и е приел предложението без капка колебание.

На корицата е публикувана снимката му, на която спортистът е гол до кръста. В публикацията се посочва, че хомосексуалността остава чувствителна тема за футболните среди.

Хьофкенс, който в миналото има и 22 мача за националния отбор на Белгия, уточнява, че познава петима-шестима мъже с нестандартна ориентация, както и че е имал такива колеги в отборите, когато е играл във Великобритания (Стоук Сити и Уест Бромич).

Сигурен съм, че ако утре някой от сегашния ми отбор реши да си признае, първо ще му кажем да не откача, но по-сериозно - мисля, че никой не би имал проблем с това, заявява футболистът.