Футболистите на Австралия са наясно, че ги чака тежък старт на Световното първенство срещу Германия утре в група D.

"Може би някой ще ми каже кога е добър момент да играеш с Германия? Аз не мисля, че има такъв. И не смятам, че са губили последните си пет първи мача на Световните първенства. Германия отбор, който винаги влиза на скорост, заяви днес капитанът на австралийците Лукас Нийл. Неговият отбор се представи на ниво на предишния Мондиал под ръководствотго на Гус Хидинк, когато Италия ги елиминира и с помощта на съдията Луис Медина Канталехо на осминафинал.

Капитанът на германците Филип Лам пък заяви, че тимът ще се опита да спечели първия мач, защото той ще им помогне да компенсират отсъствието на Михаел Балак. Старши треньорът на Австралия Пим Фербеек също смята, че отсъствието на Балак е в плюс за неговия отбор.

"Няма съмнение, че отсъствието на играч като Михаел Балак е голяма загуба за тях. Освен това отсъствието му е загуба за цялото Световно първенство, защото моето мнение е, че най-добрите играчи в света трябва да играят на Световното първенство, допълни Фербеек.

В мача със САЩ, който австралийците загубиха с 1:3, централните бранители Лукас Нийл и Крейг Муур, не бяха в най-доброто си физическо състояние. Скот Чипърфилд и Люк Уилкшир играха като крила и показаха ниво за титуляри. Вратарят Брад Джоунс вече напусна лагера и мястото му е заето от 28-годишният Юджийн Галекович, а последният с травма се оказа халфът на Евертън Тим Кехил. В момента обаче и той, и всички останали са готови за игра.

"Нямаме никакви здравословни проблеми и по-добре, защото групата ни е много тежка и отсъствието на всеки човек ще ни затрудни, заяви Фербеек. Австралия освен с Германия, трябва да се пребори за класиране във втората фаза и с отборите на Сърбия и Гана.