Бившият нападател на Мали и испанския Севиля Фреди Кануте направи интересно изказване, като сподели, че едва ли не е бил принуден да стане футболен агент.

Преди известно време Кануте основа своя собствена мениджърска агенция, която в момента може да се похвали с клиенти като Патсон Дака (Ред Бул Залцбург), Муса Дженепо (Саутхемптън) и други млади играчи.

„Никога не е било моя мечта да имам агенция и да ставам агент, но почти бях принуден да се занимавам с това”, коментира бившият нападател.

„Винаги съм бил въвлечен в развитието на младите футболисти в Африка. Бях много активен дори във времето, когато играех от 2005, 2006 година. Помагах им с екипировка, морална подкрепа и други подобни неща. Много рано обаче осъзнах, че някои агенти идваха „отмъкваха” играчи и ги водеха в Европа, а след това не ги придружаваха и не се грижеха за тях по правилния начин”, допълни Кануте.

„Понякога тези играчи бяха изоставяни още, когато се появеше първият проблем. Тези играчи ни търсеха и искаха помощ. Така като приключих своята кариера си казах, че ще продължа да помагам на юношите, но и ще основа  своя собствена агенция”, каза още малиецът.