Футболистите от националния отбор на Канада подновиха подготовки след среща с ръководителите на местната асоциация (Канада Сокър). Те отказаха да тренират в петък и събота и да играят подготвителната контрола за Мондиал 2022 срещу Панама в неделя заради конфликт с управата, свързан с финансови премии и други въпроси.

Два часа преди началото на двубоя от националния тим излязоха с писмо, в което призовават футболните ръководители в страната за повече прозрачност, по-добро управление и за разпределяне на бонус за отбора от 40 процента от приходите за класирането на Световното първенство в Катар.

Канада се класира за Мондиал за едва втори път в историята и за първи от 1986 година насам.

"Ръководителите на федерацията и играчите от мъжкия национален отбор се срещнаха в неделя вечерта, за да продължат преговорите. Футболистите ще тренират в понеделник, като са насрочени още срещи в бъдеще", се казва в изявление на Канада Сокър в Туитър.

Играчите също така призоваха за справедливо възнаграждение и за националния женски отбор на Канада и за развитието на национална женска лига.

След като преговарящите подновиха разговорите, футболистите се върнаха на терена в понеделник, за да продължат подготовката си за Световния шампионат в Катар, но ясно посочиха в писмо, че не е постигнато споразумение.

Канада трябва да играе с Кюрасао в мач от Лигата на нациите на КОНКАКАФ във Ванкувър в четвъртък.