Камерун победи Гамбия с 3:2 в последен мач от група С на Купата на африканските нации. Успехът беше достатъчен за "неукротимите лъвове", за да се класират за плейофите на турнира. За Гамбия цял мач игра вратарят на Локомотив София Бабукар Гайе, докато защитникът на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг не беше в групата на своя отбор. 

Камерун поведе с гол на Карл-Токо Екамби в 56-ата минута. В 72-ата минута Аблие Джалоу изравни, а в 85-ата Ебрима Коли изведе Гамбия напред в резултата. Малко след това Джеймс Гомес си вкара автогол. 

В първата минута на продължението на втората част "неукротимите лъвове" стигнаха до обрат след гол на Кристофър Уу. Три минути след това гол на Мухамед Сане беше отменен заради игра с ръка. 

В другия мач от групата Сенегал се наложи с 2:0 над Гвинея. Абдулайе Сек откри резултата в 61-ата минута, а в 90-ата Илиман Ндиайе оформи крайния резултат. 

Сенегал завършва на първа позиция с 9 точки, докато Камерун е втори с 4. Третият Гвинея има същия актив, а Гамбия остава на последно място с три поражения от три мача.