Камерун записа лесна победа с 3:0 над Судан в мач от група С на турнира за Купата на Африканските нации и по този начин си осигури класиране за следващата фаза на надпреварата.

Нападателят на Барселона Самуел Ето’о реализира две от попаденията за „лъвовете”, като по този начин оформи головата си сметка в турнира на 16 попадения. Досегашният най-резултатен футболист в историята на надпреварата бе Лоран Поку, който остана с 14.

Резултатът в мача бе открит в 18-ата минута когато Емана бе съборен в наказателното поле и главният рефер на двубоя посочи бялата точка. Зад топката застана Ето’о, който хладнокръвно я прати в мрежата за 1:0.

В 32-ата минута падна нов гол във вратата на Судан. Защитникът Хидер си отбеляза куриозен автогол, след като топката се удари неволно в гърба му влезе във вратата. В 88-ата минута Ето’о оформи крайния резултат, реализирайки втория си гол в срещата.

В другия мач от групата Египет направи равен 1:1 със Замбия и по този начин оглави класирането. Така за ¼ финалите на надпреварата се класират тимовете на Камерун и Египет.