Футболистът на Трабзонспор Салих Дурсун със сигурност си осигури място във футболния фолклор на турското първенство. Играчът успя да се отличи по малко очакван начин в и без това лудия мач срещу Галатасарай от 22-ия кръг, който грандът от Истанбул спечели с 2:1. Забележителното в случая бе, че гостите от Трабзон завършиха срещата с цели четирима изгонени футболисти, а резервата Дурсун успя да се превърне в единствения, който бе отстранен заради това, че показа червен картон на самия съдия.

Това се случи в 87-ата минута, като действията на турския защитник бяха в знак на протест срещу изгонването на неговия съотборник Луис Каванда. Играчите на Трабзон наобиколиха съдията Денис Битнел, който и без това им бе черен в очите, и преди да ги остави с 8 души на терена. В 59-ата и в 69-ата минута той вече бе отстранил от игра съответно Айкут Демир и Йозер Хурмачъ за втори жълти картони, което дойде малко повече на Салих Дурсун.

Затова футболистът на Трабзонспор буквално дръпна червения картон от ръцете на съдията и му го показа, а след това реферът му отвърна, като отстрани и него от терена. Така гостите доиграха мача на „Тюрк Телеком Арена“ с минималния допустим от правилника брой играчи – шестима полеви и един вратар.

ВИДЕО с култовата изцепка на Дурсун гледайте ТУК!


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS