Суперзвездата на Милан Кака бе избран за най-добър футболист в анкетата на Международната организация на професионалните футболисти (ФИФПро) за сезон 2006/2007.

Днес бяха обявени резултатите от анкетата, в която взеха участие 57500 членове. Сред номинираните бе и капитанът на българския национален тим и футболист на Тотнъм Димитър Бербатов.

Миналата година престижното отличие грабна сънародникът на Кака и плеймейкър на Барселона – Роналдиньо.

„Да бъда отличен от мои колеги професионалисти от цял свят е нещо чудесно. Искам да благодаря на моите съотборници и треньор и изобщо всички в Милан и националния тим на Бразилия, както на семейството ми и приятелите ми за тяхната подкрепа”, коментира Кака.

„Да последвам моя добър приятел и прекрасен футболист Роналдиньо прави наградата още по специална за мен. Искам също да благодаря на ФИФПро за тази награда и за работата им в защита на интересите на футболистите по света”, каза още Кака.

В идеалния отбор на ФИФПро попаднаха най-много футболисти на испанския Барселона. Място сред единайсетте попаднаха Карлес Пуйол, Лионел Меси и Роналдиньо.

Ето и идеалния състав на ФИФПро за сезон 2006/07:

Буфон (Ювентус), Тери (Челси), Канаваро (Реал М), Пуйол (Барселона), Неста (Милан), Кристиано Роналдо (Манчестър Ю), Джерард (Ливърпул), Кака (Милан), Меси (Барселона), Дрогба (Челси), Роналдиньо (Барселона)