Отборът на Египет бе съвсем близо да поднесе изненадата срещу петкратния световен шампион Бразилия в група Б от турнира за Купата на Конфедерациите, който се провежда в ЮАР.

„Селесао” стигна до драматичен успех в първия си мач от надпреварата, побеждавайки с 4:3 тима на Египет. Победата за възпитаниците на Карлос Дунга осигури новото попълнение на Реал Мадрид – Кака, който вкара в последната минута на срещата от дузпа.

„Фараоните” показаха отлична игра, особено през втората част и бяха на крачка от сензационно равенство.

Двубоят започна вихрено и още в първите десет минути на мача паднаха два гола. Кака откри в петата минута, а звездата на Борусия Дортмунд Мохамед Зидан изравни с точен изстрел четири минути по-късно.

В 12-ата минута Луиш Фабиано даде нова преднина на „селесао”, а до края на първата част момчетата на Дунга успяха да вземат още по-комфортно предимство, след като в 37-ата минута Жуан покачи на 3:1.

През втората част обаче шампионът на Африка излезе на терена тотално преобразен и това доведе до нужния резултат. Шавки намали на 2:3 с попадение в 54-ата минута, а още в следващата атака на Египет отново зидан доведе нещата до 3:3.

В 89-ата минута английският арбитър Хауърд Уеб посочи бялата точка, след като Мохамади игра с ръка на голлинията. Мохамади напусна преждевременно терена с червен картон, а Кака превърна отсъдената дузпа в гол.

Новата звезда на Реал Mадрид бе определен за най-добър в мача.

По-късно тази вечер е другият двубой от тази група САЩ пореща Италия.