Един от бившите лидери на бразилския национален отбор Рикардо Кака е готов да изиграе един последен голям турнир с екипа на "селесао". 33-годишният плеймейкър се предложи на селекционера Карлос Дунга за разширения състав за предстоящото през юни и юли издание на Копа Америка. 

Кака не попадна в сметките на Луиш Фелипе Сколари за домашния Мондиал миналото лято, но откакто Дунга се върна, той има два мача в контроли през октомври 2014 г. Сега надеждите му са да играе и в Чили в разгара на южноамериканската зима. 

"Ако треньорът мисли, че мога да помогна, аз съм на разположение. Наистина се надявам да съм в сметките му. Мисля, че още мога да помогна на Бразилия с качествата си, но това не зависи от мен, има кой да го реши."

"След Световното бяхме загубили увереността си, но Дунга я върна. Той върши страхотна работа и това ще се види на Копа Америка", сподели бразилецът пред медиите в родината си. 

Кака има 89 мача и 29 гола за националния отбор на родината си. Той е близо до Топ 10 в класациите за най-много мачове и най-много голове със златистия екип, но трябва да играе на континенталния шампионат, ако иска и да влезе в тях.