Полузащитникът на бразилския национален тим Кака определи изгонването си от терена в мача с Кот Д'Ивоар (3:1) като несправедливо и се надява ФИФА да погледне на него по същия начин.

Кака си заработи набързо два жълти картона, което допълнително ядоса селекционера Карлос Дунга.

"Червеният картон бе несправедлив. Видях ситуацията и по телевизията и е ясно, че не е феърплей. Смятам, че ФИФА ще направи същото заключение", заяви Кака.

Полузащитникът на Реал Мадрид асистира за два от головете на "селесао" (първия и третия) и помогна за предсрочното класиране за осминафиналите. По-късно в двубоя обаче бе декориран два пъти в жълто. Първия път за бутане на Яя Туре, а втория - за сблъскване с Кадер Кейта.

Кака не би трябвало да се оплаква за първия жълт картон. При втория обаче Кейта умишлено се затича и се блъсна в бразилската десетка, а след това театрално се строполи на терена.

Кака остана слисан от решението на рефера да го изгони, а селекционерът Карлос Дунга бе видимо много ядосан край страничната линия.

Изгонването на Кака означава автоматически санкция от един мач. Това обаче няма да е фатално, тъй като бразилците вече се класираха за следващата фаза и двубоят им с Португалия няма да е от значение, а само за престиж.

"Ще видим през следващите дни кой ще го замести", заяви Дунга, който също определи изгонването на Кака като "тотално несправедливо".

"Жалко е, че това се случи точно в момента, в който полека лека си възвръщах старата форма. Сега ще тренирам усърдно, за да наваксам отсъствието си в следващия мач", каза още Кака.