Бразилската звезда Кака вече втори ден продължава да мрънка заради червения картон, който получи в мача срещу Кот Д`Ивоар. Той обаче твърди още, че ще се постарае да извлече позитивите от наказанието си.

„Ще имам още една седмица, за да работя по физическата си подготовка,” обясни Кака. Той не пропусна да обяви отново, че е бил несправедливо изгонен. Червеният картон му бе показан, след като реферът видя удар с лакът по Кадер Кейта.

„Дори баба ми беше ядосана на рефера, след като ме изгони,” заяви Кака. „Беше напълно нормално единоборство, но за съжаление Кейта преигра. Ако наистина си бях изпуснал нервите, щях да му се извиня. Но нямаше нищо такова.”

Кака обясни, че все още не може да достигне върхова форма, и това го притеснява малко. „Имах доста травми този сезон, и това е най-лошото, защото цял живот съм бил спортист, и съм наясно, че е важно да си в добра физическа форма,” каза бразилецът. „Не бях на топ ниво срещу КНДР, но играх доста по-добре срещу Кот Д`Ивора. Това бе сериозно облекчение за мен.”