Легендата на световния футбол Франц Бекенбауер отрече обвиненията към него, че е дал подкуп за купуване на гласове, за да може Мондиал 2006 да бъде проведен в Германия. Властите откриха превод към фирма на тогавашния висш ръководител на ФИФА Мохамед Бин Хамам в размер на 10 млн. швейцарска франка от сметка на Кайзера. 

Той твърди, че тези пари не са били насочени към конкретния функционер, който години по-късно беше отстранен от футбола заради корупция. Според думите на Бекенбауер, той е научил едва тази седмица, че е имало нещо нередно. 

"Определено домакинството на Мондиал 2006 не е купено. Не сме купували вотове. С тази сума просто исках да подсигуря кандидатурата ни. Исках тази сума да е застраховка, за да получим плащане от ФИФА, иначе нямаше как да има Световно първенство в Германия."

"Аз лично не знаех къде са отишли тези пари. Моят съветник Роберт Шван се занимаваше с всичко около тях. Едва тази сряда разбрах, че сумата е отишла към Катар. Знам, че през живота си съм правил грешки, но винаги съм излизал по-умен след това", сподели Бекенбауер пред вестник "Билд".