Отборът на Мароко, в който играе полузащитникът на ЦСКА Абдер Кабус, отпадна от турнира за Купата на Африканските нации, след като в последния мач от група А претърпя поражение с 0:2 от Гана.

Домакините започнаха отлично мача и набързо създадоха няколко опасни положения пред вратата на Мароко. Първият гол в мача падна в 26-ата минута и бе дело на звездата на Челси Микаел Есиен. Халфът получи чудесен пас от Съли Мунтари в наказателното поле и без забавяне стреля във вратата, където вратарят на „атласките лъвове” не успя да се намеси.

Само три минути по-късно Мароко успя да изравни, след като Пейнтсил си реализира автогол. Главният рефер на двубоя обаче незнайно защо отмени попадението и така резултатът се запази непроменен.

До края на първата част падна нов гол и той отново бе във вратата на Мароко. Този път в 44-ата минута бе точен Мунтари, който навлезе добре в наказателното поле и с премерен удар отляво прокара топката покрай плонжиралия страж на гостите.

През втората част Мароко показа по-добра игра, но не успя да материализира положенията си пред вратата на домакините. Полузащитникът на ЦСКА Абдер Кабус бе на терена 88-ата минута на срещата, когато бе заменен от бившия футболист на Литекс – Киси.

В другата среща от групата Гвинея и Намибия завършиха наравно 1:1. Гвинея откри чрез Юла в 62-ата минута, а Намибия изравни 10 минути преди края след гол на Брендел. Така за следващата фаза на надпреварата продължават домакинът Гана и Гвинея, които събраха съответно 9 и 4 точки.