Известният в България сръбски треньор Миодраг Йешич беше уволнен от поста във ФК Сараево, след като отборът му падна катастрофално с 0:3 на своя стадион "Кошево" от Слобода Тузла за Купата на Босна и Херцеговина.

Това беше втори четвъртфинал в турнира, като първата среща в Тузла беше спечелена отново от Слобода с 2:1 и така бившият треньор на Славия, Литекс и два пъти на ЦСКА отпадна далеч преди решителната битка за трофея.

Феновете на Сараево - най-вече тези от групировката "Орди на злото", не издържаха на гледката. Те още повече се вбесиха и от усмивките, които Йешич им раздаваше от резервната скамейка, въпреки конфузния резултат и започнаха да хвърлят по него фойерверки и факли.

После те започнаха с псувните и обидите, някои от които доста брутални, а накрая го призоваха да си опакова куфарите и да се маха. В последните минути "Ордите на злото" дори скандираха: "Никога повече сръбски треньор на Сараево!", което беше прието нормално от Йешич.

Ден по-късно дойде и официалното решение на клуба от стадион "Кошево", че договорът им със сръбския специалист е прекратен по взаимно съгласие, съобщиха медиите в Босна и Херцеговина.

"За съжаление, резултатите на отбора през пролетния полусезон не са задоволяващи. В последния мач играта ни беше изключително слаба, а в комбинация и с лошата атмосфера, която се създаде на стадиона, ръководството на ФК Сараево взе решение да прекрати договора на Миодраг Йешич и неговия треньорски щаб", коментира президентът на клуба Едис Кустурица.

"Мога да кажа, че не е имало никакви разговори за баснословни обезщетения, които да бъдат във вреда на нашия клуб. Договорът е прекратен по взаимно съгласие", добави босът на отбора.

В първенството на страната ФК Сараево заема 3-о място с 39 точки от 21 мача, като изостава на 8 от същия Слобода, водач към момента. За ФК Сараево подобни резултати са истинска катастрофа, тъй като в бедната босненска лига клубът се радва на завидно финансово благополучие, осигурено от собственика на Кардиф Сити и малайзийски милиардер Винсънт Тан.

Йешич беше назначен начело на един от най-успешните босненски клубове в края на септември 2015-а година, когато наследи Дженан Ушчуплич. Ушчуплич беше уволнен след победите с 2:0 над Борац Баня Лука и с 3:0 над Радник Биелина, за да отстъпи мястото си на сърбина. /БТА