Крилото на Бруклин Нетс Кевин Дюрант се превърна в поредният играч от НБА, който купува дял във футболен клуб, след като обяви, че е взел 5% от акциите на представителя на Мейджър Лийг Сокър (МЛС) Филаделфия Юниън.

Като част от сделката, Дюрант и неговият бизнес партньор – Рич Клайман, ще работят с Юниън чрез тяхната компания Thirty Five Ventures за маркетингови възможности, които да промотират Юниън по света. Дюрант, 10-кратен участник в „Мача на звездите“, има опцията и да закупи допълнителни 5% в близкото бъдеще. 31-годишният баскетболист се присъедини към гарда на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън, който инвестира в клуб от МЛС. Миналият юли, Хардън закупи дял в Хюстън Динамо.

Междувременно, звездата на Ел Ей Лейкърс ЛеБрон Джеймс има дял от 2% в лидера от Висшата лига Ливърпул от 2011-а насам. „Партньорството между Кевин и Филаделфия Юниън се основава на споделени ценности и философии. Искаме да бъдем познати като иноватор в нашата лига и тим, който никога не се задоволява със статуквото. Кевин ни донася уникални перспективи като човек, шампион и спортна икона“, заяви собственикът на Филаделфия Джей Шугарман в свое изявление.

Дюрант ще помогне на клуба и да разшири своята общност чрез Благотворителната фондация на играча (КДКФ). „Моят тим и аз се свързахме моментално с треньорския щаб на Юниън и ръководството. Извън паркета, очаквам с нетърпение да работя в общностите на Честър и Филаделфия и да повлия по същия начин, по който КДКФ успя да го стори в родния ми град Принс Джордж“, каза двукратният шампион на НБА с Голдън Стейт Уориърс.