Вангелис Маринакис, президент на хегемона в гръцкия футбол Олимпиакос, е изправен пред сериозни проблеми със съда. Той ще отговаря по обвинения за уреждане на мачове, заедно с още 27 водещи фигури в местния футбол. 

Съдиите решиха, че срещу него трябва да започне процес и му наложиха "огромна гаранция", макар да не се съобщава точният ѝ размер. Все още не е ясна датата, на която ще започне процесът срещу него. 

Маринакис е един от най-богатите гърци, като има интереси в бизнеса с медии и корабостроене. Той категорично отрича обвиненията, като освен за уреждане на мачове, ще отговаря още за изнудване и измами в особено големи размери. 

"Моята невинност ще бъде доказана в пълна степен пред съда", написа в специално становище до медиите гръцкият магнат и собственик на Олимпиакос. Той ще се оттегли от поста си, докато бъде произнесена присъдата. Дотогава Янис Моралис ще заема поста му. 

Маринакис пое контрол върху Олимпиакос през 2010 г., като има акции и в английския втородивизионен Нотингам Форест. Очаква се съдебната процедура срещу него да приключи около средата на 2018 г. 

Освен него, пред съда ще отговарят още босовете на отбори като Атромитос, Верия, Левадиакос и други по-малки гръцки отбори.