Футболистите на Спарта Прага Лукаш Ваха и Томаш Кубек към момента тренират с женския отбор на чешкия гранд.

Но каква е причината за това наглед странно решение? В двубоя срещу Жброьовка Бърни, завършил 3:3, двамата футболисти са обиждали съдийката Луцие Ратайова с обидни за дамите думи като са ѝ обяснили, че мястото ѝ е "в кухнята".

Ръководството на клуба обаче не остана никак доволно от думите на своите играчи, заради което измисли интересното наказание.

"За да се убедят със собствените си очи, че мястото на жените не е само в кухнята, сега те тренират с нашите дами", заяви генералният директор на Спарта Адам Коталик.

Конкретните думи на вратаря Кубек бяха: "Според мен жените трябва да стоят около печката, а не да решават нещата в мъжкия футбол."

Клубният бос Мирослав Пелта определи думите на двамата играчи като "напълно неприемливи". Дисциплинарната комисия към федерацията пък ще заседава по случая тази седмица.

В последствие Кубек се разкая като публикува в Инстаграм снимка на своята съпруга и своята дъщеря: "Обичам моите момичета и искам да постигнат в живота си нещо, с което да бъдем горди."