Изненадващо за полуфиналите на най-престижния клубен турнир в Южна Америка - Копа Либертадорес се класираха еквадорски и мексикански отбор за сметка на опонентите от Аржентина и Бразилия.

В четвъртфинален реванша любимият отбор на легендата Пеле – Сантос победи на свой терен мексиканския Америка с 1:0 с гол на Перейра в 62-рата минута, но това не бе достатъчно на кариоките да заличат с 0:2 пасива си от първия мач и отпаднаха от надпреварата.

Еквадорският Лига де Кито също намери място на полуфиналите в латиноамериканския еквивалент на Шампионската лига, след като у дома отстрани след дузпи аржентинците от Сан Лоренсо.

Мансо изведе домакините напред в 26-ата минута, а Торес от гостите получи червен картон точно половин час след началото на срещата, преди Бергесио да изравни за гаучосите в 47-ата за крайното 1:1, както бе завършил и първият мач.

При изпълненията от бялата точка футболистите на Лига де Кито показаха по-здрави нерви и се класираха напред след победа с 5:3.

Другите два полуфиналиста са аржентинският Бока Хуниорс, наложил се ден по-рано над мексиканския Атлас с 3:0 и Флуминензе, който драматично отстрани Сао Пауло в бразилския сблъсък на четвъртфиналите.