Полузащитникът Хорхе Ернандес от тима на Аталанте и още седем играчи бяха изхвърлени от националния отбор на Мексико само дни преди началото на Копа Америка 2011.

Общо 8 футболисти на ацтеките бяха наказани за шест месеца заради нарушаване на спортния режим. От футболната федерация на страната не пожелаха да разкрият точната причина, но според медиите в страната играчите са си устроили парти с непознати жени по време на подготвителен лагер в Еквадор.

Наказаните футболисти с лишаване от състезателни права за тима на ацтеките са: Исраел Хименес, Нестор Видрио, Джонатан дос Сантос, Марко Фабиан, Хорхе Ернандес, Хавиер Кортес, Давид Кабрера и Нестор Калдерон.

Първоначално тези играчи бяха включени в състава на Мексико, който ще участва на Копа Америка в Аржентина през юли.

Нападателят на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес пък ще получи почивка по време на престижния турнир през юли, на който Мексико реши да играе с млади играчи от местното първенство.

„Няма да давам подробности около този случай, но футболистите си признаха всичко”, заяви Ектор Гонсалес, директор на националния отбор на Мексико.

Подобен инцидент с мексиканския национален отбор имаше и през септември 2010 година. Тогава Ефраин Хуарес (Селтик) и Карлос Вела (Арсенал) бяха между участниците в неофициалното парти с неидентифицирани жени.

Наскоро пък в тима на Мексико петима играчи бяха заловен със забранени стимуланти в кръвта, но по-късно бяха оневинени, след като втората допинг проба, за разлика от първата, излезе отрицателна.