Турският футболен клуб Анкараспор бе изхвърлен във втора дивизия, след като бяха открити връзки между ръководствата на столичния тим и местния съперник Анкарагюджю. Футболните власти в страната решиха, че това е нарушение на закона за конкуренцията.

Разследването на Турската футболна федерация доказа, че има връзка между ръководствата на двата отбора. Почетен президент на Анкараспор е самият кмет на турската столица, а наскоро за президент на Анкарагюджю бе избран неговият син. Това породи спекулации, че се готви сливане на двата клуба в един.

"Дисциплинарната комисия реши да изпрати Анкараспор с едно ниво надолу в турския футбол поради връзката на отбора с Анкарагюджю. Това е нарушение на закона за конкуренцията", съобщиха от Турската федерация по футбол.

В следствие на нарушението президентите на Анкараспор и на Анкарагюджю бяха наказани с по шест месеца лишаване от права за участие в ръководството на клубовете. Целият борд на директорите на Анкарагюджю, който не бе изваден от елитната дивизия, няма да може да изпълнява служебния си дълг за срок от три месеца.