Новият селекционер на Сърбия - Синиша Михайлович, отстрани от състава полузащитника Адем Ляич заради отказ на играча да пее националния химн по време на контролата с Испания, съобщиха от Сръбската футболна федерация.

Михайлович пое поста само преди седмица, като първата му задача бе да задължи играчите да подпишат нов кодекс на поведение, в което влиза и задължението футболистите да пеят националния химн.

Халфът на Фиорентина - Адем Ляич, отказа да пее химна на Сърбия преди мача с Испания в събота, загубен с 0:2.

Селекционерът привика Ляич за обяснение, като играчът е категоричен, че няма намерение да пее химна поради лични причини.

"Вратата на националния отбор не е затворена завинаги за Ляич. Той трябва да информира селекционера Михайлович, ако промени позицията си и тогава може отново да бъде повикан", се казва в съобщението на Сръбската федерация.

Това е втори скандал, в който се забърква Адем Ляич. Преди месец той бе отстранен от клубния си отбор Фиорентина, след като предизвика треньора си Делио Роси да го набие на скамейката по време на мач. Заради същия инцидент Делио Роси бе уволнен от Фиорентина.