Исландският футболист Рагнар Сигурдсон играе за датския гранд ФК Копенхаген, но се върна към спомените си от кариерата в Русия. В огромната страна Сигурдсон игра за Краснодар, Рубин Казан и Ростов.

„Обичах Ростов заради много причини, а приятелката ми също. Времето беше студено, но хората, които живеят там, са приятни. Също така има страшно много ресторанти. Не можех да повярвам преди това, че в Краснодар или Казан имаше само два такива. В Ростов мога да изброя поне 20”, каза Сигурдсон пред сайта на руската лига.

„Познавам различни собственици на заведения, с които станах близък и до ден-днешен поддържаме контакти. Не мога да готвя и трябваше да се храня. Не ми харесваше много и руската кухня, затова ходих в италиански ресторанти. Мога да кажа, че Ростов е един от трите най-обичани от мен градове. Със сигурност някой ден ще се върна там”, добави исландецът.

Ростов прекрати по взаимно съгласие договора на играча през зимата и той се върна обратно в Копенхаген. Някои медии потвърдиха, че играчът е имал проблеми с алкохола, но тази информация не бе потвърдена от клуба.

За Ростов 33-годишният Сигурдсон изигра 53 мача, в които получи четири жълти картона и един червен.