Ивелин Попов, Благой Георгиев и Захари Сираков попаднаха в Топ 100 на най-добрите легионери в цялата история на руското първенство.

Тримата интересно бяха пласирани на позиции една след друга от популярния сайт Чемпионат.ру.

Изданието прави класацията, като взима детайлна информация за представянето на футболистите като ниво на играча, ниво на клуба, принос за успехите за този отбор и изиграни минути в първенството.

В подреждането обаче не попадат играчи от бившите съветски държави.

Сега бяха публикувани футболистите от 90 до 80-та позиция.

Захари Сираков е под №87 - с 11 години в Амкар Перм, 276 мача и седем попадения. "Сираков бе образец на професионализъм, изпълняващ задълженията си с кръв и пот," пише изданието.

Следва Благой Георгиев под №86, играл за Терек, Амкар, Рубин и сега Оренбург. "Клубна привързаност при Георгиев няма, но това никога не го е притеснявало, тъй като за него футболът е бизнес, както сам казва," обяснява Чемпионат.ру. "Тази му позиция обаче не му пречи честно да си заработва щедри руски контракти. Което продължава да прави и до днес в Оренбург."

Позиция №85 е отредена на Ивелин Попов, носил екипа на Кубан и Спартак Москва.

"Тримата български легионери поред са чисто съвпадение," уверяват от Чемпионат.ру. "Честно."
Сайтът упоменава головете - шедьоври на Попов за Спартак. "Въпреки слуховете, Ивелин е важна част от отбора си. В Кубан и до ден-днешен говорят за партньорството му с Балде. 85-то място в класацията и званието като един от най-горещите играчи в Русия му пасват заслужено," завършва коментарът.