Отборите на Финландия и Босна и Херцеговина завършиха при резултат 2:2 в първи мач от група D на квалификациите за Мондиал 2022. Както е известно, начело на босненците е българският треньор Ивайло Петев, който оглави класирането още в първия си мач начело на тима.  

И двата отбора влязоха предпазливо в двубоя. Първата добра възможност дойде в 19-ата минута, когато финландците получиха правото да изпълняват свободен удар, но Йона Тойвио прати топката право в ръцете на босненския страж. 

Тимът на Ивайло Петев реагира светкавично и само няколко секунди по-късно Амер Гояк опита късмета си, но и вратарят на домакините се представи блестящо и отрази. 

Финландия имаше нов шанс в края на първата част, но Ибрахим Шехич отказа и Глен Камара. 

Десетина минути след подновяването на играта Юка Райтала използва ръката си и подари дузпа на своя противник. С изпълнението от бялата точка се нагърби Миралем Пянич, който профука дузпата, пращайки топката в десния ъгъл, където бе твърде лесно за Йоронен да отрази. Секунди по-късно обаче щастието се усмихна на Пянич, който изведе своята родина напред. 

Последваха напрегнати минути, в които Николай Алхо нацели напречната греда на противника, но малко след това съотборникът му Теему Пуки разпечата вратата на Босна и Херцеговина и върна паритета. 

В 76-ата минута Пуки отново бе точен и оформи обрата за своя отбор, но пет минути преди края на мача Мирослав Стеванович се озова на добра позиция и с прекрасен удар покрай Йоронен направи резултата 2:2. 

Така Ивайло Петев спечели първата си точка начело на Босна и Херцеговина. 


Резултати и голмайстори от останалите срещи вижте ТУК!