Контролната среща между националните отбори по футбол на Босна и Херцеговина и Русия, която беше планирана за 19-и ноември, няма да се състои, съобщиха от федерацията на бившата югорепублика.

Срещата беше насрочена за Санкт Петербург, но събрание на изпълнителния комитет на централата днес, беше решено мачът да бъде отказан.

Официалната позиция е взета със сериозно болшинство при днешното гласуване, като президентът Вичо Зелкович също е бил на това мнение. Както е известно, руските спортни отбори са изключени от международните състезания и федерации заради войната срещу Украйна. Руският футбол не прави изключение и решението на Босна и Херцеговина да отговори на поканата беше прието много остро, предизвиквайки полемики вътре в страната и по света. В крайна сметка мачът няма да се състои.

Към настоящия момент не е ясно дали воденият от българския треньор Ивайло Петев отбор ще има съперник за ноември. Преди дни в някои медии се прокрадна вариант за контролна среща с Мароко, което обаче няма официално потвърждение.

Ивайло Петев спечели своята група В в турнира Лига на Нациите на УЕФА тази есен и осигури бараж за Евро 2024, както и промоция при най-силните национални отбори на континента.