Южна Корея ще играе на 1/8-финалите на Световното първенство в ЮАР! Това стана ясно, след като в последния си мач от груповата фаза, азиатците завършиха наравно 2:2 срещу Нигерия, което им позволи да запазят второто място в група В, което ги праща в елиминациите. Нигерия пък записа първа точка в турнира, но ще трябва да напусне турнира, тъй като остана на последното четвърто място.

Двубоят на стадиона в Дърбан бе доста интригуващ с куп интересни положения и пред двете врати, като равенството може би беше най-справедливият резултат.

Резултатът бе открит още в 12-та минута от нигерийците. Чиди Одия се пребори с корейските футболисти по десния фланг и центрира в наказателното поле. Ду-Ри Ча закъсня с намесата си, от което се възползва Калу Уче, който пое топката и с точен удар вкара за 1:0.

Отново той можеше да вкара втори гол в 36-та минута, но ударът му от далечно разстояние срещна лявата греда на корейската врата. Още в ответната атака обаче южнокорейците стигнаха до равенство. Сун-Юн Ки центрира отдясно към далечната греда, където дебнеше Юн-Соо Ли, за когото не бе проблем от близко разстояние да реализира за 1:1.

Още в началото на втората част пък азиатците вече водеха в резултата, след като Чу-Юн Парк изпълни перфектно фаул от 26 метра.

След гола, нигерийците се втурнаха в атаки в опит да стигнат поне до равенство. В 66-та минута невероятен пропуск направи Якубу Айегбени, който получи топката на метър пред опразнената врата, но стреля в аут.

2 минути по-късно обаче Нам-Ил Ким фаулира Чинеду Обаси в наказателното поле и съдията Олегарио Бенкуеренса отсъди дузпа за Нигерия. Зад топката застана Якубу, който се реваншира и вкара за 2:2. Това се оказа и крайният резултат, въпреки че в самия край Обафеми Мартинс изпусна страхотен шанс да донесе победата за своя отбор.

След победата си над Гърция, Аржентина завърши на първо място с 9 точки, а Южна Корея завоюва второто място с 4 точки, пред Гърция с 3 и Нигерия с 1. На осминафиналите азиатците ще се изправят срещу първия от група А Уругвай на 26 юни от 17 часа.