Домакините от Република Южна Африка откриха тазгодишния турнир за Купата на Африканските нации с доста изненадващо 0:0 срещу Кабо Верде. Насред Йоханесбург „бафана бафана“ срещна неочаквана съпротива и не успяха да сътворят нищо пред противниковата врата.

Играчите на Лусио Антунес не позволиха на домакините на осъществят първоначален натиск и дори първи стигнаха до опасно положение. В 16-ата минута Бабанко разсече отбраната на РЮА с извеждащо подаване към Платини, но нападателят от островната държава не уцели вратата.

Едва след половин час тимът на Гордън Игезунд стигна до ситуация за гол, когато Чабалала центрира към Тхусо Фала на далечната греда, но крилото не успя да овладее. Все пак халфът на Кристъл Палас Кагишо Дикгакой стреля от дистанция, но топката прелетя доста над напречната греда.

В края на полувремето Бабанко центрира от корнер за Кабо Верде, а Фернандо Невеш отклони към Райън Мендес, но шутът на последния също бе неточен.

През втората част вратарят на гостите Вожиня трябваше да отразява опасен шут на Чабалала в 56-ата, но това бе всичко, до което домакините на последното Световно първенство успяха да стигнат.

По-късно тази вечер е другият мач от групата между Ангола и Мароко.