Ювентус почти сигурно отново ще се размине с привличането на Аксел Витсел от Зенит Санкт Петербург. Причината е, че руския гранд държи твърдо да получи 10 милиона евро за белгийския полузащитник.

Драмата около тази сделка започна още през лятото, когато Витсел в последния ден от прозореца пристигна в Торино и мина успешно медицински тестове. В продължение на няколко часа той чакаше двата клуба да се разберат, но сделката пропадна за учудване на всички. Причината, както се разбра по-късно, се оказа промяна във финансовите параметри, която от Зенит са поискали.

По принцип Витсел и Юве все още имат принципна договорка за личните му условия, а торинци се надяваха да отбив от цената заради факта, че договорът на 27-годишния играч изтича в края на сезона.

Зенит обаче съвсем не е от отборите, които имат нужда от свежи финанси през януари. Затова руснаците по-скоро ще задържат Витсел до края на споразумението, отколкото да намалят цената му. Те държат да получат 10 милиона евро за бившия играч на Бенфика, докато Юве не смята да плати повече от 6 милиона. На всичкото отгоре Зенит вече има готов вариант за заместник на Витсел в лицето на младия бразилец Ернани.

На всичкото отгоре се твърди, че клубове от Висшата лига планират да се намесят в битката за играча. Не бива да се изключва и отборът на Шанхай, където наставник е Андре Вияш-Боаш. Говори се, че китайците са готови на всичко, за да привлекат Витсел.