С гол на нападателя от Сиера Леоне Мохамед Буя Туре Юргорден стигна до обрат от 0:2 до 2:2 при гостуването на Норкьопинг и в крайна сметка триумфира с титлата в шведското първенство в последния кръг.

Столичният отбор завърши на върха в класирането с 66 точки след 30 мача, вдигайки трофея Ленарт Йохансон. На 2-о място и точка по-малко остана Малмьо, който спечели с 5:0 като гост на Йоребро, изпреварвайки по голова разлика друг отбор от столицата- Хамарби.

Над хиляда техни фенове пропътуваха разстоянието от 160 километра от Стокхолм до Норкьопинг, а връщането им беше белязано от безкрайно парти, след като тимът взе нужната му една точка.

Домакините поведоха с 2:0 след четвърт час игра, като Лауритсен и Хакшабанович се разписаха. По същото време Малмьо водеше също с 2:0 и беше шампион. Но Юргорден върна един гол пет минути след началото на втората част чрез Йеспер Калстрьом. В 65-ата минута Бия Туре, който е под наем от белгийския Сейнт Труйден, изравни с чудесен удар от въздуха след подаване на Емир Куйович. Така Юргорден спечели първа титла от 2005-а година насам.

Играейки своя последен мач в кариерата 37-годишният ветеран Маркус Розенберг вкара два гола за Малмьо при успеха над Йоребро. По същото време Хамарби отнесе с 4:1 Хекен Гьотеборг, но това им стигна само за третата позиция.

АФК Ескилтюна и ГИФ Сундсвал изпадат във втора лига. Калмар остана на 3-ото място отдолу нагоре и ще играе плейоф за оставане в елита.